دیانان (داتنتنیوک) سامانه مدیریت محتوایی مدرن، آسان و توسعه پذیر است که به شما این امکان را می دهد که خود را با نیازهای روز و تغییرات در عرصه تکنولوژی وفق دهید. این پلتفرم متن باز، شرکتها و سازمانها را توانمند ساخته و امکان حضور قدرتمند آنلاین را برای آنها فراهم ساخته است. سیستم مدیریت محتوای دیانان با بیش از 8 میلیون دانلود، 1 میلیون وب سایت طراحی شده با این پلتفرم و 10 هزار طرح و افزونه موجود برای آن، با اختلاف زیادی سامانه مدیریت محتوای شماره یک در فضای مایکروسافت شناخته شده است. ویژگیهای عمومی نرمافزار به شرح زیر میباشد:
استفاده از تکنولوژی NET. : بهره گیری از این تکنولوژی که دامنه نفوذ آن رو به افزایش است و به خصوص نیروی متخصص و مجرب آن در ایران کم نیست، باعث می شود محدودیت های پیش روی توسعه نرم افزار چه به لحاظ فنی و چه به لحاظ هزینه ای کاهش یابد و در نتیجه ارائه راه حل های مبتنی بر این تکنولوژی بیشتر از سایر فن آوری های مشابه جامه عمل به خود بپوشاند.
استفاده از تکنولوژی NET. : بهره گیری از این تکنولوژی که دامنه نفوذ آن رو به افزایش است و به خصوص نیروی متخصص و مجرب آن در ایران کم نیست، باعث می شود محدودیت های پیش روی توسعه نرم افزار چه به لحاظ فنی و چه به لحاظ هزینه ای کاهش یابد و در نتیجه ارائه راه حل های مبتنی بر این تکنولوژی بیشتر از سایر فن آوری های مشابه جامه عمل به خود بپوشاند.معماری چند لایه: برخورداری از معماری چندلایه به عنوان یک اصل اساسی در طراحی نرم افزار و استقلال عملیاتی لایه دسترسی به اطلاعات، لایه منطقی، لایه ظاهری و جلوگیری از تهدیدهای ناشی از طراحی تک لایه، قابلیت های نرم افزار برای توسعه چه از لحاظ کارکرد و چه از نظر ساختار گرافیکی افزایش یابد.
انعطاف و مقیاس پذیری: ساختار ماژولار این امکان را به کاربر می دهد تا متناسب با نیاز خود و انتخاب و نصب طیف ماژول هایی که هر یک کاربری تازه ای به پرتال می بخشد، نیاز خود را برای رسیدن به اهداف سازمانی مشخص مرتفع کند. با توجه به حوزه وسیع انتشار نرم افزار و تعدد توسعه دهندگان آن معمولا به ازاء هر نیاز مشخص، ما به ازائی در قالب ماژول ارائه شده است. علاوه بر آن امکان توسعه و طراحی ماژول برای نیازهای خاص نیز به خوبی در نرم افزار دیده شده است.
یکپارچگی با سایر نرم افزارها: یکی از مهمترین ویژگی های یک نرم افزار موفق امکان اتصال و برقراری ارتباط با سایر نرم افزارها و بانک های اطلاعاتی موجود در یک سازمان یا شرکت است. بستر برنامه نویسی پرتال به گونه ای طراحی شده است که می تواند با اکثر نرم افزارهای متداول سازمانی ارتباط برقرار کرده و با استفاده از این ویژگی به تبادل اطلاعات با این دست از نرم افزارها بپردازد. این مهم باعث ایجاد سطح بالایی از یکپارچگی و ارائه انواع سرویس ها از طریق پرتال می شود.
بومی سازی: نرم افزار به گونه ای طراحی شده است که امکان تغییر زبان و بومی سازی آن با نصب بسته های زبانی به راحتی صورت گیرد. هم اکنون بسته های اکثر زبان ها برای نرم افزار وجود دارد، لذا برای توسعه وب سایت به سایر زبان ها صرفاً با انتخاب بسته زبانی مورد نظر و نصب آن در پرتال فرآیند بومی سازی هسته نرم افزار انجام می شود.
توارث زیر پرتال ها: این خاصیت پرتال بنا به اقرار اکثر کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات یکی از بی بدیلترین خصوصیات نرم افزار محسوب می شود. با استفاده از این ویژگی با یکبار نصب نرم افزار می توان به تعداد نامحدود زیر پرتال تولید کرد. این زیر پرتال ها که خاصیت های کلی خود را از پرتال اصلی به ارث می برند در عمل می توانند کاملاً مستقل و دارای ساختار گرافیکی، ماژولی، محتوایی و طیف اختصاصی کاربران و سطوح دسترسی باشند. مدیریت پرتال مرکزی دارای نظارت عالیه بر تمام زیر پرتال هاست اما از حیث مدیریت اجرایی، زیر پرتال ها می توانند مدیریت خاص خود را داشته باشند.
سطوح دسترسی بر مبنای ساختار سازمانی: یکی از مهمترین قابلیت های نرم افزار امکان تعریف گروه های کاربری متفاوت و نامحدود و همینطور تعریف نقش ایشان در نرم افزار و ارائه سطوح دسترسی مشخص برای هر نقش یا کاربر می باشد. این مهم شرایطی را فراهم می کند تا ساختار سازمانی و سیاست های مدیریت به راحتی از طریق تعریف سطوح دسترسی میسر باشد.
ثبت رویدادها: این نرم افزار مجهز به یک سامانه قدرتمند ثبت عملکرد می باشد که امکان ذخیره سازی فعالیت کاربران، تغییرات نرم افزار، عملکرد مدیران سایت و زیر پرتال ها را میسر می سازد. این سامانه کنترل و نظارت پرتال را به معنای واقعی آن ممکن می سازد.
تنوع ساختار گرافیکی: همانطور که قبلا اشاره شد نرم افزار از یک زیر بنای چند لایه در طراحی بهره می برد. یکی از قابلیت هایی که این ساختار به نرم افزار می بخشد امکان دارا بودن ساختار گرافیکی متنوع است. نرم افزار می تواند دارای چندین پوسته ظاهری باشد و بنا به نظر مدیران پرتال در بخش های مختلف پرتال به کار روند و یا در دوره های زمانی مختلف و متناسب با تشخیص مدیریت به عنوان پوسته اصلی استفاده شوند.
نسخهبندی محتوا: این خاصیت پرتال باعث می شود تمام محتوای ویرایش شده پرتال در بخش های مختلف همراه با نسخه های اولیه ذخیره شوند و در صورت نیاز به استفاده از نسخه های قبلی این امکان وجود داشته باشد که نسخه های قبلی باز آوری شوند. نسخه های ویرایش شده بر اساس تاریخ ویرایش در بخش مدیریت محتوای همان بخش موجود می باشد و کافیست کاربر با کلیک بر روی محتوای مورد نظر آن را بازآوری کند.